Problemhund?

Doggystyling

När hunden själv får välja

Hur man får en hund rädd för något

Scenario 1

Om jag rycker hundens öron första gången piper den kanske lite för att den inte tycker om att jag håller i den. Jag ignorerar detta om det inte överskrider en viss intensitet, då korrigerar jag. Nästa gång jag rycker öronen på hunden, piper den förmodligen inte utan sitter still. Den tycker kanske att det fortfarande är lite jobbigt men accepterar situationen. Efter 3-5 ggr börjar hunden njuta av behandligen, den sitter still och myser!

 

Scenario 2

Om jag rycker hundens öron första gången piper den kanske lite för att den inte tycker om att jag håller i den. Jag daltar med hunden, tycker synd om den och pratar med bebisröst! Då intensifieras pipet och övergår till skrik ganska snart. Då släpper jag hunden och daltar lite till och ojojoj vad det var jobbigt lilla du!

Nästa gång jag ska rycka öronen är jag lite nervös och spänd eftersom det gick så dåligt första gången. Jag håller i extra hårt och hunden får fullständig panik och börjar bitas på en gång varpå jag släpper hunden och daltar och ömkar och tycker synd om.

Scenario 1 och 2 gäller alla situationer(trappor, barn, bollar, kloklipp) och alla hundar! Ömka bara hunden när du vill förstärka ett beteende!

Hundar som bits

Ingen hund ska bita någon människa vid nåt tillfälle. Det är ALDRIG ok att en hund biter en människa. Att den biter en annan hund är svårare. Det kan bero på många saker. Oftast är det nog stora hundar som biter ihjäl små hundar men oftast är felet den lilla hundens matte eller husse. Det är aldrig hundens fel att den biter.

Om en hund bits MÅSTE någonting hända! Antingen får matte/husse lära sig hur hundar fungerar och vad som får dem att må bra, eller så får man omplacera till någon som kan hundar, eller så får man ta bort hunden. Det kan inte finnas nåt annat alternativ. Ingen människa ska behöva vara rädd att dö i en hundattack!!!!

Jag ser ofta folk som inte förstår hur hundar fungerar. Tyvärr gäller det flertalet av de hundägare som finns idag och de blir bara fler och fler. Jättemånga hundar mår dåligt av att dess ägare inte vet hur man behandlar hundar. Det daltas och divideras och rationalliseras tills hunden är helt förvirrad och rädd för allt! Då kommer problemen som ett brev på posten. Sakta men säkert blir det värre och värre. Det börjar kanske med att den skäller på andra hundar, sen börjar den morra på barnen, sen kanske den "nafsar"(biter) barnen, den börjar morra när man kommer nära den på hundens favoritställe, eller när man ger den mat osv. Snart har man en fullkomligt livsfarlig hund som mår psykiskt jättedåligt!

Enligt min mening är det varje hundägares uppgift att ta reda på hur hundar fungerar och agera därefter.

Tips

Prata inte verbalt med hunden när den är rädd för något.

Acceptera aldrig aggressivitet, jakt, fixeringar! Korrigera!

Acceptera aldrig rädsla! Korrigera eller ignorera beroende på intensitet!

Utsätt hunden för situationen som gör den rädd utan att ömka! Undvik INTE!

Rationalisera inte, du hjälper inte hunden genom att tycka synd om den eftersom det ena eller det andra har hänt. Du hjälper hunden genom att gå vidare och släppa det som hänt.

Jag kommer gärna hem till er och hjälper er om ni anser att ni har problem med er hund. 

Vid ett besök får ni berätta vad ni har för problem ni har med er hund och sen talar jag om för er vad ni måste göra för att problemet ska försvinna. Det går alltid att "fixa" hundar bara man som ägare är villig att lyssa och göra rätt. Det kan ta mer eller mindre lång tid innan hunden är rehabiliterad men det går alltid.

Varje besök kostar 600:- och varar i ca 2 timmar.

Välkommen att smsa eller maila för att beställa tid!

För bokning

Sms 0707977733

Mail anne.nyberg@gmail.com

 

Doggystyling

Ledungsvägen 18

178 38 Ekerö

Copyright © All Rights Reserved

Anne Nyberg

Ledungsvägen 18, Ekerö, Stockholm

Tel 0707977733

Mail anne.nyberg@gmail.com